Tidstjuvar - 5 tips på hur du undviker dessa!

Det finns några knep för att bli medveten och uppmärksamma dina tidstjuvar.Struktur i både privatliv och i din yrkesroll

Du, jag och alla andra människor har behov av struktur både i vårt privatliv och i vår yrkesroll. Det kan se lite olika ut för olika människor beroende på vilken typ av personlighet vi är, men på något sätt behövs det ordning i kaoset för att uppnå effektivitet och mindre stress.

Är du sugen på att minimera dina tidstjuvar och samtidigt få ut din bästa potential som både ger ett hållbart resultat och genom en mindre insats?

Din inställning påverkar nämligen resultatet.


Jag listar 5 saker som jag enligt erfarenhet motar bort dina tidstjuvar. Gör du detta så kommer du garanterat att nå ett bättre resultat, högre effektivitet och samtidigt må bättre.


Listan

1. Det första du behöver göra är att sortera upp dina informationsflöden som mejl och papper. Gärna i olika grupper så att du vet var de hör hemma i för kategori. Det kan exempelvis vara: privat, skrivas ut, jobb, svara på eller något annat passande.


2. När du väl har sorterat så kommer nästa steg som är att prioritera, så att du enkelt vet vad du ska börja med först och sedan ta uppgift för uppgift.


3. Nu är vi framme vid att våga välja bort det som inte är intressant eller du inte är ansvarig för. Fundera inte så mycket utan välj bort det du kan välja bort. Det kommer göra jättestor skillnad i energi och är en av de största tidstjuvarna – att behöva hantera det som egentligen inte är ditt ansvar eller viktigt just nu.


4. När du gör din prioriteringslista så tänk långsiktigt, strategiskt och ha realistiska mål så det inte blir för övermäktigt och känns som ett misslyckande istället för framgång.


5. Sista punkten är det enklaste – GÖR. Utan att börja en förändring så kommer ingen förändring att ske.


Börja kapa dina tidstjuvar för bättre effektivitet och mindre stress redan idag! Du kommer inte att ångra dig. Jag lovar!


Lägg upp en egen strategi som passar dig

Behöver du ändå ha hjälp med att mota dina tidstjuvar så ska du inte tveka att ta kontakt med mig så lägger vi upp en strategi som passar just dig!

Följ gärna dagligen mina tips och råd på LinkedIn, Instagram eller Facebook.

© 2020 Benny Törnqvist, Bennys Konsult & Utbildning