Hur ska du ta hand om dina kunder i höst?

Uppdaterad: aug 6

Alla företag är beroende av sin försäljning.

Att ha kunder som uppskattar dig och ditt företag ökar din försäljning utan att du behöver anstränga dig.
Här kommer några korta tips hur du får kunderna att uppskatta dig.


1. Lyssna, lyssna, lyssna, lyssna lite mer och sen prata.

A och O i försäljning är kommunikation och dialog, det måste alltid starta med att lyssna på kunden och att ställa relevanta frågor.


2. Var expert på din produkt eller tjänst.

När du ställt rätt frågor så är det dags att visa vad du kan om din produkt eller tjänst och erbjuda rätt saker till din kund. Det kan du om du är påläst och expert på dina erbjudanden som hjälper din kund att lösa sin utmaning och behov.


3. Följ upp, följ upp, följ upp, och avsluta med att följa upp!

Varje aktivitet som sker med kunden måste följas upp. Om du skickar en offert så kom överens redan från början när du ska återkomma och följa upp. Se till att ha en färdig struktur och plan för detta så tar det inte speciellt mycket energi.


4. Acceptera att kunden ej har behov just nu.

Var uthållig men inte tjatig. Ett nej är ett nej, men kan betyda att behovet inte finns just nu. Tacka för dig och gå vidare, lägg energi på nästa affär istället.


5. Var alltid ärlig.

Ljug aldrig, det är en dödssynd. Försäljning ska alltid vara långsiktig. Du vet aldrig när kunden har ett behov igen. Har du skapat rätt förtroende kommer kunden vända sig till dig igen och till och med prata väl om dig i sitt nätverk.


Lycka till.

© 2020 Benny Törnqvist, Bennys Konsult & Utbildning